Power versus Force

Unieke teachings en bijzondere vaardigheden
van Tulku Lobsang Rinpoche

27, 28 & 29 oktober 2023

Innerlijke kracht

Hoe zou het zijn om minder te duwen en te trekken? Meer te opereren vanuit innerlijke kracht? Vanuit balans. Vanuit POWER.

POWER waarover we van nature al beschikken. En die we slechts hoeven te ontdekken. Ons subtiele lichaam is hiervoor een van de meest krachtige sleutels. Het leidt ons naar de diepe stilheid van onze geest. Daar waar onze innerlijke kracht rust.

Met het ontdekken van deze kracht wordt alles in het leven en op het werk makkelijker. In plaats van dat we energie verliezen, winnen we aan energie.  Is dat niet wat jij ook wil?

En nog belangrijker; als jij en ik leven vanuit innerlijke kracht wordt de gehele wereld mooier.

Warme groet namens 

Joost, Guido, Jeffrey, Sander & Allard

Wat brengt het jou

Jij krijgt en beleeft inzichten en handvaten om meer te

handelen vanuit:

  • innerlijke kracht
  • innerlijke balans
  • innerlijke rust
  • innerlijke vrede

 

Kortom jij komt meer in je natuurlijke kracht te staan. Zo draag jij weer bij aan een betere wereld.

Voor wie

Voor iedereen

Mannen en vrouwen

Van beginner tot ervaren

Dus ook voor jou als je meer in jouw kracht wil staan voor een betere wereld.

Programma

Vrijdag 27 oktober – zondag 29 oktober

Vrijdag: 16:00-17:00 Ontvangst De Baak, 18:00 Aanvang diner en start programma

Zondag: 15:30-16:00 Finale

Afwisselend programma van inzichtgevende teachings en (faculatief) actieve, bijzondere praktijkoefeningen. Oefeningen zoals Lu Jong (vloeiende bewegingen die we combineren met ademhaling en aandacht in het lichaam), Gang Gyok (een oude beoefening van Tibetaanse rentechnieken. Het is de beoefening van ‘snelle voeten’) en Tog Chöd (vloeiende bewegingen met zwaarden).

Tulku Lobsang Rinpoche deelt zijn diepe wijsheden en bijzondere vaardigheden speciaal met jou.

Kosten

Programma: € 265 (incl. 9% BTW)

Overnachting o.b.v. 1-persoonskamer vol pension € 253,80 (incl. 9% BTW). Te voldoen bij aanvang aan De Baak*

Totale investering: € 518,80 (incl. 9% BTW)

Mocht je een 2-persoonskamer wensen stuur dan graag een berichtje naar info@groeiendoortedelen.nl

*NB de prijs betreft een package-deal, dus de overnachting op De Baak is een vast onderdeel en kan niet worden gemist. Bij de aanschaf van een ticket is automatisch een kamer inclusief het eten en drinken voor jou gereserveerd bij De Baak. Deze kamer dien je te voldoen bij aankomst rechtstreeks aan De Baak.

Waar

De Baak

De Horst 1

3971 KR Driebergen

Meer over Tulku Lobsang Rinpoche

Tulku Lobsang Rinpoche werd geboren in 1976, in het jaar van de vuurdraak. Hij werd geboren in een boerenfamilie in de Himalaya. In deze familie zijn veel gereïncarneerde lama’s geboren.

Toen hij zes jaar oud was, ging Tulku Lobsang naar het sowa-klooster, de plaatselijke boeddhistische kloosterschool.

Elf jaar oud, stapte hij over naar het Nangzhig bön-klooster. Daar kreeg Tulku-la onderwijs van zijn oom die abt van het klooster was. De meester gaf om hem als zijn eigen zoon en introduceerde hem in de leer van de Bön-traditie. Tulku-la deed zijn eerste ervaringen op met de geheime Dzogchen-leringen en de bön-rituelen.

Tulku Lobsang ontving algemene teachings in alle Tibetaans boeddhistische tradities en wordt beschouwd als een zeer wijs man. In totaal had Tulku Lobsang 35 hoofdleraren van wie hij instructies en specifieke bekrachtigingen en initiaties ontving.

In 1993 verliet Tulku Lobsang Tibet voor Zuid-India, naar het Gaden Shartse-klooster. In Gaden verdiepte hij zich in de klassieke boeddhistische teksten.

Na vijf jaar verhuisde Tulku Lobsang naar Dharamsala om het Tibetaanse culturele erfgoed door te geven aan zowel Tibetanen als westerlingen.

Sinds 2000 reist Tulku Lobsang naar vele landen om onderricht en lezingen te geven in geneeskunde en boeddhisme.

Hoe maken we een positief verschil?

We komen veel problemen tegen in het leven. Sommigen hiervan kunnen we niets aan doen: we worden ziek, ouder en lichamelijk zwakker met de tijd. Dit dienen we te aanvaarden. Maar andere problemen kunnen we niet simpelweg over ons heen laten komen: we zullen een zekere macht dienen te ontwikkelen om deze problemen aan te gaan. Hoe rond je een studie af, hoe maak je carrière, hoe hou je een gezond lichaam, en – wat steeds belangrijker wordt in een wereld die (letterlijk) in brand staat – hoe maken we een positief verschil? Hoe dragen we bij aan de wereld? Problemen zoals klimaatverandering, sociale ongelijkheid en bestaansonzekerheid vragen om het mobiliseren van deze macht.  

Wat is de bron van deze macht? In het Boeddhisme kan je twee bronnen onderscheiden: Force en Power. Force is een fysieke kracht, die tijdelijk is, terwijl Power een innerlijke bron is die te voort komt uit ons hart, en langduriger werkt. Waar vertrouwen we op? Waar geloven we in?  Wat motiveert ons?

De ultieme bron van macht is compassie – medeleven met anderen en een positief verschil willen maken. Om anderen te kunnen helpen en een betere wereld te creëren, moeten we problemen durven aan te gaan. Hiervoor hebben we een positieve motivatie nodig ons Power geeft. Deze macht leidt tot zelfvertrouwen en moed, en vervolgens tot krachtdadig optreden.  In deze zin is compassie niet ‘zacht’ maar een diepe en betrouwbare bron van macht die tot ‘harde’ actie kan leiden. 

Veelgestelde vragen

Absoluut. Het feit dat je dit leest, betekent dat je hoogstwaarschijnlijk bezig bezig bent met of geïnteresseerd bent in (persoonlijke) groei. Waarschijnlijk ben je in meer of mindere mate actief met bewustzijn met betrekking tot je zelf of misschien wel bezig met de wereld om je heen. 

Het mooie is dat dit weekend in het algemeen en zeker Tulku Lobsang in het bijzonder heel benaderbaar is, heel laagdrempelig, maar toch ook een geweldig inspirerende inhoud en en niveau kent. Uitermate praktisch, zeer toegankelijk en voor een ieder interessant. Ervaren of niet. Boeddhist of niet. In hoge maat bewust of juist net beginnend op het pad van persoonlijke groei. Het is echt voor iedereen. Man en vrouw. Oud of jong. Voel je meer dan welkom. 

  • Makkelijk zittende kleding
  • Yogamatje, deken en poefje
  • Sportieve kleding en renschoenen
  • Eventueel eigen (water-)fles of bidon

Bij aanschaf van de ticket is er automatisch een kamer gereserveerd voor jou. 

De overnachting op basis van vol pension betaal jij bij aankomst rechtstreeks aan De Baak. 

Er zijn een beperkt aantal 2-persoons deluxe hotelkamers beschikbaar.

Mocht je deze willen boeken, stuur dan graag een berichtje naar info@groeiendoortedelen.nl 

De prijs voor deze kamer is € 293,80 (incl. 9% BTW) per persoon.  Dus in totaal komt de 2-persoonskamer op € 587,60.

Deze overnachting op basis van vol pension betaal jij bij aankomst rechtstreeks aan De Baak. 

Uiteraard is het geen enkel probleem om een factuur te ontvangen om het zakelijk te kunnen declareren. 

Stuur dan graag een verzoek voor een factuur naar info@groeiendoortedelen.nl

We helpen je graag. 

Helaas niet. Het betreft namelijk een package deal voor wat betreft de organisatie, zaalhuur, het eten en drinken en de overnachting. Bij aanschaf van de ticket is er automatisch een kamer gereserveerd voor jou. 

De betaling is wel in 2 delen. 1 deel bij aanschaf van de ticket voor het programma en alles eromheen en het andere deel voor de overnachting inclusief het eten en drinken. Het laatste, de overnachting, betaal jij bij aankomst rechtsreek aan De Baak. 

Overigens is een deel van het programma dat je even heerlijk weg bent uit je dagelijkse routine en omgeving. Daar helpt overnachten op De Baak bij. Geniet ervan.

Koop je ticket(s) hier

Contact

Vliegheiweg 31

1272 PJ  Huizen

Nederland

 

Irene 

06 47763039

irene@groeiendoortedelen.nl

Allard

06 46724345

allard@groeiendoortedelen.nl