Zweethut

‘Al een aantal jaar ben ik enorm gegrepen door de kracht van de zweethut’, aldus ceremonieleider Rijk Smitskamp.
De zweethut is een eeuwenoud ritueel van de Native Americans in de reis naar volwassenwording.

Het toffe is dat de zweethut in de basis zo ongelooflijk simpel is: je bouwt een frame van wilgentakken bekleed met dekens, daarnaast een groot vuur waar je lavastenen roodgloeiend in verhit en in de hut giet de ceremonieleider water over de stenen.

In meerdere rondes, aan de hand van de vier windrichtingen, maak je een reis in totale duisternis, maar met elkaar verbonden via de hitte van de stenen. Het is leren omgaan met ongemak. Het is immers heet en donker, je gedachten gaan naar de achtergrond en je gaat van je hoofd naar je hart. Je vergeet de dagelijkse beslommeringen, de materiële zaken en komt juist dichterbij je gevoel.
Zweten heeft daarnaast een reinigende werking op lichaam, geest en ziel. Het gezamelijke zweten is niet alleen nuttig voor ontspanning en reiniging van het lichaam, het is ook een weldaad voor de geest.
Samen met de zeer ervaren ceremonieleider Rijk Smitskamp laten wij jou graag de indrukwekkende ceremonie van de zweethut ervaren.
We zeggen ook wel: als je de zweethut aankan, dan kan je alles aan in je leven. Wil jij het eens meemaken? Laat het ons weten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laatste berichten

Contact

Vliegheiweg 31

1272 PJ  Huizen

Nederland

 

Irene 

06 47763039

irene@groeiendoortedelen.nl

Allard

06 46724345

allard@groeiendoortedelen.nl

Aanmeldformulier

Ik meld mij aan voor:


Mijn gegevens: