Ons dorp - De Groeiplaats

Onze droom is om te leven op een terrein ergens in Nederland. Een stuk natuur, ruig met bomen, bos, wei en water weg van de drukte. Werken en wonen gaat in elkaar over. Met meerdere mensen. Ieder voor zich maar toch ook samen.

Een groeiplaats waar individuen en/of groepen langs kunnen komen om te groeien. Groeien is leuk en geeft energie. Groeien door te delen. Delen van ervaringen, kennis of mooie verhalen. Een plek van verbinden. Een plek om op adem te komen. Een plek zonder tijd in de natuur. Een plek om te ontmoeten, te dromen, te genieten, te onthaasten of om gewoon te zijn.

Een plek waar je thuiskomt

Een plek voor een goed gesprek, coaching, meditatie, yoga, massage, spreekbeurten, dromen of overleg. Een plek voor goed gezond eten, bewegen, avontuur en rust.
Een plek waar jij meer uit jouw hoofd kan komen en meer naar jouw hart gaat. Waar jouw vaste patronen worden doorbroken. Waar moeten verandert in willen. Waar ‘altijd zo geweest’ verandert in leven in het nu. Een plek om samen te komen, uit te rusten, je te verbinden met je eigen kracht en wijsheid te delen met elkaar. Iets waar we (bijna) allemaal behoefte aan hebben.

Een speeltuin voor volwassen

Onze droom delen wij met iedereen. Onze droom is al ver gevorderd. We wonen al aan de hei, coachen individuen en groepen, delen al onze verhalen en gaan er op uit in de natuur. We organiseren al zweethutten, duiken in koud water en geven transformerende massages. We trekken er op uit voor spreekbeurten, groeisessies, mediation of mooie ontmoetingen.

Het landgoed, de B&B, het wildkamperen en overnachten, en de mede-bewoners zijn enkel nog een volgende stap.

Wij groeien graag nu alvast met je mee

Coaching

Stel je bent in top vorm. Zowel qua lichaam, geest en ziel. Hoe zou dat zijn. Je kan alles aan. Hebt zin in elke dag. Je zit vol energie en kan genieten van grote maar ook vooral kleine dingen. Je leeft steeds meer in het nu, met ongetwijfeld alle uitdagingen die het leven kent. Je bent je bewust dat je zelf een grote invloed kan hebben op je eigen leven. Je merkt dat je relaties beter worden en je presteert effectiever en met meer plezier. Je gaat van hoofd naar hart. Je durft weer te dromen. Hoe zou dat zijn. Hoe ver ben je daarvan verwijderd.
Samen met jou gaan we graag op verkenning waar je nog kan groeien. Dat begint met het delen van kwetsbaarheden, frustraties benoemen of je levensloop eens doornemen. Vanuit daar gaan we naar het nu. Wat kan je doen om een beter versie van jezelf te worden. Durf jij scherp naar jezelf te kijken? Durf jij zelf de eerste stap te nemen. De oplossing is vaak eenvoudig, maar niet makkelijk.

Groeivraagstukken

Je bent ondernemer, leider van een groep, je bent manager of onderdeel van een team en je staat aan de vooravond van een nieuwe groeifase. Wat te doen. Doorgaan zoals de afgelopen jaren. Doorgaan en dan weer maal twee. Of met een hele andere frisse blik naar de groei van jouw onderneming, team of bedrijf kijken. Dit begint vaak met jou zelf als leider, als mens. Allard daagt je uit om eens anders naar groei te kijken. We gaan dromen, we gaan delen en groeien. Groeien door te delen.

Spreekbeurten 2.0

Met aanstekelijke energie en met een nieuw avontuur op zak deelt Allard op zeer interactieve wijze zijn kijk op werk en leven.

 

Waargebeurde verhalen hoe werk en leven ook eenvoudig en anders kan. Anekdotes uit Allard zijn hoofd, maar vooral uit het hart. Met een totaal andere kijk op de mens en de maatschappij. Door Allard’s bril heel normaal, maar helaas is de praktijk vaak een overvloed aan regels en angst, een gebrek aan vertrouwen en een sterke focus op schaarste. 

Allard neemt je mee hoe het weer ‘normaal’ kan op het werk. Hoe maak je de omslag van hiërarchie naar samensturing. Van 7% naar minder dan 2% ziekteverzuim, van hoog verloop naar volle betrokkenheid. Van medewerkers naar mede-ondernemers. Hoe kom je van vaste structuur naar een gedeelde droom. Eigenlijk zoals we het allemaal wel willen.  Met alle ups maar ook downs.

Naast zijn succesvolle ervaringen over meer efficiëntie en plezier op de werkvloer neemt Allard je in het tweede deel van zijn interactieve spreekbeurt heel persoonlijk mee op reis. Zijn eigen reis van de afgelopen twee jaar naar authenticiteit, zelfbewustzijn en sterke kwetsbaarheid. Wie ben je zonder alle maskers, het ego of de aangemeten verhalen. Want pas als je echt jezelf kan zijn, kan je de meeste impact maken. Dit is niet makkelijk, maar zelf noemt hij dit het echte leven

Vervolgens knoopt Allard die twee delen aan elkaar samen met het publiek zodat iedereen in staat is om vanuit authentieke kracht binnen zijn team/bedrijf te werken.

Kortom een zeer levendige spreekbeurt voor iedereen die anders durft te werken en te leven. Jij en/of jouw team doet het al jaren op een vaste manier. Toch wil je echter meer resultaat en zeker ook meer plezier uit jouw organisatie of team halen. Als je hier ook van droomt, dan is dit jouw kans.

Met meer vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en een hoger bewustzijn steekt Allard graag jullie eigen vuur verder aan. 

"Geweldig inspirerend en toepasbaar binnen ons team"

Aaron Jansen

De natuur in

Van buiten naar binnen. Van denken naar voelen. Meer tot je zelf komen. Tot rust komen en aandacht voor jezelf. Even weg uit het drukke bestaan van elke dag. Weg uit het moeten en meer naar willen. Weer even de echte wereld en jouw echt ik ervaren en voelen.
De natuur kan daar enorm bij helpen. Visarenden spotten of een frisse duik in het water. Gewoon een wandeling door het bos of de hei. Het is vaak niet ingewikkeld, alleen nog even doen. Zo duik ik elke maandagochtend in het koude water. Een ultieme manier van mediteren en ademhalen. 
Samen zetten wij met jou graag de eerste stap.

Droomsessie

Dromen is vaak wat we ‘s nachts doen. Overdag is het tijd voor anderen dingen. Toch?
Als kind mogen we nog dromen over dingen als we groot zijn. Brandweerman worden of verpleegster. Toverfee of vlieger.
Wat zou het mooi zijn als we als grote mensen weer gaan dromen. Een droom waar je zelf in gelooft. Een droom van een mooi project, een leuke hobby, een sportprestatie of wat dan ook. Een droom die zorgt dat je weer leeft en niet elke dag voorbij ziet gaan in haast, drukte of dingen waar je eigenlijk minder zin in had als je eerlijk bent. Een droom die je weer energie geeft, die je kan delen met je omgeving. Een droom die aanzet tot actie. Tot iets waar jij energie van krijgt. Klein of groot, als het maar iets is waar je daadwerkelijk van droomt. We zijn het soms kwijtgeraakt, het is alleen gewoon weer geloven in de magie van een droom. Graag helpen wij jou met dromen. De droom te visualiseren en de eerste stap te zetten. Want dromen start nu. Het is niet een kwestie van ooit. Nee, het is nu of nooit. Durf jij mee te dromen? Durf jij als individu, als team, bedrijf of organisatie te dromen. Waar wil je staan over één, twee, vijf jaar. Dromen komen uit. Graag helpen wij jouw droom praktisch te maken.

We zijn benieuwd.

Zweethut

‘Al een aantal jaar ben ik enorm gegrepen door de kracht van de zweethut’, aldus ceremonieleider Rijk Smitskamp.
De zweethut is een eeuwenoud ritueel van de Native Americans in de reis naar volwassenwording.
Het toffe is dat de zweethut in de basis zo ongelooflijk simpel is: je bouwt een frame van wilgentakken bekleed met dekens, daarnaast een groot vuur waar je lavastenen roodgloeiend in verhit en in de hut giet de ceremonieleider water over de stenen. 
In meerdere rondes, aan de hand van de vier windrichtingen, maak je een reis in totale duisternis, maar met elkaar verbonden via de hitte van de stenen. Het is leren omgaan met ongemak. Het is immers heet en donker, je gedachten gaan naar de achtergrond en je gaat van je hoofd naar je hart. Je vergeet de dagelijkse beslommeringen, de materiële zaken en komt juist dichterbij je gevoel.
Zweten heeft daarnaast een reinigende werking op lichaam, geest en ziel. Het gezamelijke zweten is niet alleen nuttig voor ontspanning en reiniging van het lichaam, het is ook een weldaad voor de geest.
Samen met de zeer ervaren ceremonieleider Rijk Smitskamp laten wij jou graag de indrukwekkende ceremonie van de zweethut ervaren.
We zeggen ook wel: als je de zweethut aankan, dan kan je alles aan in je leven. Wil jij het eens meemaken? Laat het ons weten.

Organiseer je event

Jouw event tot in de puntjes verzorgd? Dan ben je bij Irene aan het juiste adres. Onder meer in mijn rol als gebiedsregisseur heb ik jarenlange ervaring met het regelen van een belangrijk event, dag of programma. Of dit nou zakelijk, in de privésfeer, serieus of heel feestelijk is, aan mij is dit wel besteedt. Samen met jou brengen we alles in kaart, maken we een draaiboek, regelen we de locatie, activiteiten, attributen, de hapjes en drankjes of wat allemaal nodig is voor jouw event.

Alles om er aan bij te dragen dat jouw event nog lang wordt herinnerd. Een event waar iedereen blij van wordt.

Zijn bij het vuur

Vuur werkt aanstekelijk. Vuur staat voor energie, voor passie. Vuur werkt aanstekelijk. Soms is het heerlijk om even simpelweg in het vuur te staren. Soms is het lekker om je er aan op te warmen. Een andere keer is het lekker om rond het vuur mooie verhalen te delen. Het vuur kan je ook uitnodigen om een lastig onderwerp te bespreken. Iets waarmee je al een tijdje rondloopt of waar je onlangs over hebt besloten er iets aan te gaan doen.

Kortom zitten rondom het vuur is ideaal
om af te dalen van je hoofd naar je hart.

Bergexpeditie - reis naar je hart

Als kind groeide ik op met wandelvakanties in de Alpen. Met die geweldige herinneringen in mijn achterhoofd heb ik onlangs in mijn eentje 5 dagen een huttentocht gemaakt in de Zwitserse Alpen.

Geweldig de stilte, de natuur, het meer in je lijf komen. Mooi om uit je hoofd te geraken. Meer naar je hart te luisteren. Van hoofd naar hart. Meer in verbinding zijn met waar het werkelijk om gaat. Inzichten te krijgen en weer net wat bewuster thuis te komen. En dat in een indrukwekkend mooie omgeving.

Even weg uit de drukte. Weg uit de dagelijkse beslommeringen. Even geen werk of andere dagelijkse routines. Een moment van stil staan waar je staat in het leven, opladen voor een nieuwe start of een moment van reflectie op waar je naar toe wil. Kortom je hoofd leeg maken, je hart te vullen en vandaar uit verder groeien.

Graag begeleid ik een volgende keer graag een select groepje in dezelfde bijzondere ‘reis’. 

Is dit wat voor jou, stuur me dan graag een berichtje. Keep you posted wanneer, hoe en wat. 

Warme groet Allard

Neem contact op!

Heb je een droom, een kans, tip of een vraag – laat het ons weten

Irene

  06 47763039
  irene@groeiendoortedelen.nl

Allard

  06 46724345
  allard@groeiendoortedelen.nl

Aanmeldformulier

Ik meld mij aan voor:


Mijn gegevens:

Contact

Vliegheiweg 31

1272 PJ  Huizen

Nederland

 

Irene 

06 47763039

irene@groeiendoortedelen.nl

Allard

06 46724345

allard@groeiendoortedelen.nl