Groeien door te delen
 

Coaching

Stel je bent in top vorm. Zowel qua lichaam, geest en ziel. Hoe zou dat zijn. Je kan alles aan. Hebt zin in elke dag. Je zit vol energie en kan genieten van grote maar ook vooral kleine dingen. Je leeft steeds meer in het nu, met ongetwijfeld alle uitdagingen die het leven kent. Je bent je bewust dat je zelf een grote invloed kan hebben op je eigen leven. Je merkt dat je relaties beter worden en je presteert effectiever en met meer plezier. Je gaat van hoofd naar hart. Je durft weer te dromen.  Hoe zou dat zijn. Hoe ver ben je daarvan verwijderd. 

Samen met jou gaan we graag op verkenning waar je nog kan groeien. Dat begint met het delen van kwetsbaarheden, frustraties benoemen of je levensloop eens doornemen. Vanuit daar gaan we naar het nu. Wat kan je doen om een beter versie van jezelf te worden. Durf jij scherp naar jezelf te kijken? Durf jij zelf de eerste stap te nemen. De oplossing is vaak eenvoudig, maar niet makkelijk.

Spreekbeurt - interactief

Voor iedereen die anders durft te werken en te leven. Ondernemers, werknemers, leidinggevenden, managers of zzp'ers.  Jij en jouw team doen het al jaren op een vaste manier. Je wil echter meer resultaat en plezier uit jouw organisatie wil halen. Je durft ook te veranderen, dan is dit jouw kans om een verhaal te horen hoe het ook eenvoudig kan.

Anekdotes uit eigen praktijk. Hoe maak je de omslag van hiërarchie naar samensturing. Van 7% naar 2% ziekteverzuim, van hoog verloop naar betrokkenheid. Van medewerkers naar mede-ondernemers. Hoe kom je van vaste structuur naar een gedeelde droom. Hoe kom je meer uit het hoofd en meer naar het hart. Eigenlijk zoals we het allemaal wel willen. 

Hoe kan je groeien door te delen.  Met alle ups maar ook downs.

Waargebeurde verhalen uit het buik, uit het hart.

Je wil als leider, als team of bedrijf een nieuwe fase in, maar je weet nog niet precies hoe. Met meer vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid kan er zoveel meer. Ik help je op weg.

 'Zeker weten, veel positieve reacties ontvangen. Ook tijdens de evaluatie zijn we goed beoordeeld, jouw bijdrage scoorde zelfs een dikke 9' - Integron 

'Zelden zoveel energie, passie en interactie meegemaakt tijdens een presentatie. Geweldig inspirerend en toepasbaar binnen ons team'  - Aaron Jansen

Groeivraagstukken

Je bent ondernemer, leider van een groep, je bent manager of onderdeel van een team en je staat aan de vooravond van een nieuwe groeifase. Wat te doen. Doorgaan zoals de afgelopen jaren. Doorgaan en dan weer maal twee. Of met een hele andere frisse blik naar de groei van jouw onderneming, team of bedrijf kijken. Dit begint vaak met jou zelf als leider, als mens. Ik daag je uit om eens anders naar groei te kijken. We gaan dromen, we gaan delen en groeien. Groeien door te delen. 

Van hoofd naar hart

Van buiten naar binnen. Van denken naar voelen. Meer tot je zelf komen. Tot rust komen en aandacht voor jezelf. Even weg uit het drukke bestaan van elke dag. Weg uit het moeten en meer naar willen. Weer even de echte wereld en jouw echt ik ervaren en voelen. 

De natuur kan daar enorm bij helpen. Visarenden spotten of een frisse duik in het water. Gewoon een wandeling door het bos of de hei. Het is vaak niet ingewikkeld, alleen nog even doen.

Samen zetten wij met jou graag de eerste stap.

Droomsessie

Dromen is vaak wat we 's nachts doen. Overdag is het tijd voor anderen dingen. Toch?

Als kind mogen we nog dromen over dingen als we groot zijn. Brandweerman worden of verpleegster. Toverfee of vlieger. 

Wat zou het mooi zijn als we als grote mensen weer gaan dromen. Een droom waar je zelf in gelooft. Een droom van een mooi project, een leuke hobby, een sportprestatie of wat dan ook. Een droom die zorgt dat je weer leeft en niet elke dag voorbij ziet gaan in haast, drukte of dingen waar je eigenlijk minder zin in had als je eerlijk bent. Een droom die je weer energie geeft, die je kan delen met je omgeving. Een droom die aanzet tot actie. Tot iets waar jij energie van krijgt. Klein of groot, als het maar iets is waar je daadwerkelijk van droomt. We zijn het soms kwijtgeraakt, het is alleen gewoon weer geloven in de magie van een droom. Graag helpen wij jou met dromen. De droom te visualiseren en de eerste stap te zetten. Want dromen start nu. Het is niet een kwestie van ooit. Nee, het is nu of nooit. Durf jij mee te dromen? Durf jij als individu, als team, bedrijf of organisatie te dromen. Waar wil je staan over één, twee, vijf jaar. Dromen komen uit. Graag helpen wij jouw droom praktisch te maken.

We zijn benieuwd.


Zweethut

'Al een aantal jaar ben ik enorm gegrepen door de kracht van de zweethut', aldus ceremonieleider Rijk Smitskamp. 

De zweethut is een eeuwenoud ritueel van de Native Americans in de reis naar volwassenwording.

Het toffe is dat de zweethut in de basis zo ongelooflijk simpel is: je bouwt een frame van wilgentakken bekleed met dekens, daarnaast een groot vuur waar je lavastenen roodgloeiend in verhit en in de hut giet de ceremonieleider water over de stenen. Met deze eenvoudige elementen ondergaan de deelnemers aan de zweethut een intense en diepe reis, om hun innerlijke schoonheid te herinneren.

In meerdere rondes, aan de hand van de vier windrichtingen, maak je een reis in totale duisternis, maar met elkaar verbonden via de hitte van de stenen. Het is leren omgaan met ongemak. Het is immers heet en donker, je gedachten gaan naar de achtergrond en je gaat van je hoofd naar je hart. Je vergeet de dagelijkse beslommeringen, de materiële zaken en komt juist dichterbij je gevoel. 

De zweethut helpt je verder op weg om bij jezelf na te gaan welke belangrijke issues er op dit moment in je leven spelen en/of welke zaken je graag zou willen aanpakken. 

Zweten heeft daarnaast een reinigende werking op lichaam, geest en ziel. Het gezamelijke zweten is niet alleen nuttig voor ontspanning en reiniging van het lichaam, het is ook een weldaad voor de geest.

Samen met de zeer ervaren ceremonieleider Rijk Smitskamp laten wij jou graag de indrukwekkende ceremonie van de zweethut ervaren. 

We zeggen ook wel: als je de zweethut aankan, dan kan je alles aan in je leven. Wil jij het eens meemaken? Laat het ons weten.