Groeien door te delen
 

Groeien door te delen - binnenkort verkrijgbaar 

Is dit een managementboek, een filosofisch schrijven, een roman of een verhalenbundel? Is dit boek enkel voor mannen of toch ook voor vrouwen? Dit laat ik over aan jou als lezer.

Het boek staat vol met mijn metaforen, theorietjes en verhalen over wat groeien door te delen kan zijn. 

Dit afgewisseld met echte eerlijke verhalen van 27 mannen. Sterke mannen door het delen van hun kwetsbaarheden. 

Per verkocht boek gaat 5,- naar Stichting Groeien door te delen. De Stichting stimuleert het omkijken naar elkaar en ondersteunt de kwetsbaren in onze samenleving (daklozen, vergeten kinderen, voedselbanken).


Semco in de Polder - managementboek nr. 1  2017 en 2018

Met een voorwoord van serie-ondernemer Arko van Brakel en eigen Fokke&Sukke cartoons. Ricardo Semler heeft het eerste exemplaar, nu jij nog.

 Trots ben ik op de samenwerking met de Stichting Make-A-Wish. 

'een boek - een droom - een wens' 

met de koop van het boek doneert u € 2,50 aan Make-a-Wish


met 1 eenvoudige klik besteld bij Managementboek.nl


'Zeer inspirerend boek. Vooral die concrete voorbeelden zijn echt heel gaaf.' - Jouri Schoenmaker

'Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen...het geeft veel energie om morgen weer aan de slag te gaan met de ontwikkeling van ons team!' - Ronald van Aggelen

Dromen

In mijn boek SEMCO IN DE POLDER - met een Dosis Droste neem ik u mee in de magie van dromen. Hoe krijg je meer succes met jouw organisatie. Hoe krijg je die gedroomde opdracht, die vernieuwde organisatie of die nieuwe klant. Ik draai het om en doe alsof ik er al ben. Geen termen van ik zou graag willen of ik hoop. Juist termen van ik heb en ik ben.

Durven

Mijn anekdotes geven aan dat het eenvoudig kan. Dit vergt wel lef om te veranderen. Organiseren kan veel simpeler. Terug naar de vloer, terug naar de intuïtie of terug naar eigen verantwoording. Weg met de vaste structuur als bazen, autorisatieschema's of functieprofielen. Het kan eenvoudig. Dit is niet eenvoudig maar kan wel!

Loslaten

Het kan eenvoudig. Het is niet eenvoudig. Om je organisatie efficiënter en met meer plezier te laten werken, zul je moeten loslaten. Vertrouwen is het sleutelwoord. Dan haal je het maximale uit je team. Samensturing wordt dan gewoon. Ricardo Semler met zijn bedrijf Semco is hier een mooi voorbeeld van.